CONTE “UNA SETMANA PER RECORDAR” 2016.

“Una setmana per recordar” és un conte adreçat a alumnes de 6è de primària, que sorgeix en el marc del Pla de prevenció de drogodependències Traca i forma part del treball de prevenció en l’àmbit de la salut, com a material de suport en l’entorn familiar, per l’abordatge d’aspectes relacionats amb les drogues i la sexualitat.

Aquest conte està pensat per llegir-lo pares i mares amb filles i fills conjuntament, cercant un espai per parlar dels diversos continguts que hi apareixen.

La publicació ajuda a treballar temes com el tabac, l’alcohol, el cànnabis, els models de família, la presa de decisions, la cura del cos, entre d’altres. S’hi inclou una guia didàctica, així com un llistat de serveis i departaments de cada municipi on es pot trobar més informació, orientació o resoldre dubtes en relació al procés de canvis dels fills.

Notícia Eix Diari Vilanova

Notícia Diari de Vilanova

Notícia Eix Diari Alt Penedès

video llibre

Vídeo cedit per Canal Blau Televisió:

JO MAI MAI. 2017

És un petit llibre destinat a la lectura i comentari (o treball a classe) que pot ser abordat com a lectura a les hores de tutoria, Llengua Catalana, etc..  De llenguatge senzill, però pensat per fer reflexionar als nois i noies amb l’ajuda d’un adult a partir d’una història que inclou preguntes integrades en el propi text acostant als nois i noies diverses temàtiques que per edat convé treballar sota el prisma de la informació, la responsabilitat i l’esperit crític.

Les temàtiques que estan incloses en el llibre són:  Sexualitat/Afectivitat (gènere, orientació sexual, relacions afectives, primeres relacions sexuals,…). Prevenció de riscos en drogues legals i il·legals (més concretament alcohol, tabac, cànnabis…). La pressió de grup en la presa de decisions.  El rebuig a la imatge (auto concepte i autoestima). Els estereotips. Bon ús i responsabilitat en l’ús de xarxes socials. El respecte. La tolerància.  Falsos mites relacionats amb aquests temes.

PARLANT DELS LLIBRES UNA SETMANA PER RECORDAR I JO MAI MAI A REUS. 2019

Notícia Canal Blau TV. Descàrrega

Notícia Diari de Vilanova. Descàrrega

Notícia Diari de Vilanova el conte als Instituts. Descàrrega

UN MÓN D’HISTÒRIES. 2020

Un món d’històries” És un material per a mares i pares amb adolescents a casa que parla de temes, preocupacions a l’entorn de l’educació, de la convivència, dels primers consums de drogues, entre altres. Allò que mares i pares es troben en el seu dia a dia.

A partir d’històries quotidianes, properes, que podrien ser les de moltes famílies, cerca la reflexió i l’apropament a les mares i pares, que sovint han de bregar amb el que significa viure i conviure amb les seves filles i fills adolescents on sovint es generen conflictes. Històries on s’hi podran veure reflectits, en moltes ocasions, i que sense pretendre ser un receptari, o un manual, hi poden trobar idees, maneres de fer… que els poden ser útils en aquesta etapa de la vida.

El seu llenguatge, senzill i clar, facilita la lectura i apropa diferents mirades educatives a les mares i pares que el llegeixin.

Notícia